Tuesday 17 April 2012

Επιβράδυνση για τις ΑΠΕ στο Α’ Τρίμηνο

Υποχώρηση παρατηρείται στο α’ τρίμηνο στο ύψος των διεθνών επενδύσεων για τις ΑΠΕ, τη στιγμή που σε Ευρώπη και Αμερική σημειώνεται μείωση των επιδοτήσεων για τα φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg New Energy Finance.

Οι επενδύσεις για έργα ΑΠΕ μειώθηκαν στην περίοδο αυτή κατά 28% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2011 και κατά 22% σε ετήσια βάση. Ανήλθαν συνολικά σε 27 δις δολάρια, ενώ το 2011 έφτασαν το ποσό-ρεκόρ των 263 δις δολάρια διεθνώς. Στην Ευρώπη το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η μείωση των επιδοτήσεων, ενώ στις ΗΠΑ θεωρείται υπεύθυνη η κατάργηση της έκπτωσης φόρου, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Τα αποθαρρυντικά στοιχεία πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν την αποσταθεροποιητική αβεβαιότητα για τις μελλοντικές προοπτικές στην αγορά των ενεργειακών πηγών, φιλικών προς το περιβάλλον, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση -λόγω της κρίσης χρέους- όσο και στις ΗΠΑ -όπου έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της New Energy, Μίχαελ Λίμπριχ.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56962

No comments: