Thursday 26 April 2012

Σε στενή συνεργασία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος-Κύπρου προσβλέπει η ΡΑΕ

Ξεκίνησαν και επισήμως οι εργασίες στις 23 Απριλίου στην Λευκωσία για την υλοποίηση του έργου υποθαλάσσιας διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Eλλάδας, «Euro-Asia Interconnector", μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 2.000 MW, το οποίο στόχο έχει να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια των εμπλεκομένων χωρών αλλά και θα συμβάλει σημαντικά στην βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Υπενθυμίζεται πως το έργο διαχειρίζεται η εταιρεία ΔΕΗ Quantum Energy Limited, θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, και στην οποία συμμετέχουν η Quantum Energy και η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Ισραηλινή Κρατική Εταιρεία Ηλεκτρισμού -IEC και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της η ΡΑΕ, η οποία προσβλέπει σε μία στενότερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων κυβερνήσεων, των εθνικών ρυθμιστικών αρχών ενέργειας, των αρμόδιων Διαχειριστικών δικτύων, αλλά και των συμμετεχόντων στις διασυνδεόμενες αγορές ενέργειας. επισημαίνει πως «η υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου μακράς πνοής θα συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, όχι μόνο των τριών εμπλεκομένων χωρών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσόγειου».

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Σε_Στενή_Συνεργασία_για_την_Ηλεκτρική_Δια σύνδεση_ Ελλάδος-Κύπρου

No comments: