Monday 9 April 2012

Νέοι κανόνες από τη ΡΑΕ για τους προμηθευτές ρεύματος

Την εμπειρία της λειτουργίας της αγοράς τα τελευταία χρόνια και κυρίως τους τελευταίους μήνες οπότε και δημιουργήθηκαν τα γνωστά προβλήματα με τις ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας ρεύματος φαίνεται ότι έχει ενσωματώσει η ΡΑΕ στον κώδικα προμήθειας που έθεσε σε τελική διαβούλευση.

Οι σημαντικότερες αλλαγές, συγκριτικά με το προηγούμενο σχέδιο του Κώδικα Προμήθειας, συνοψίζονται στα εξής:

• Προστίθενται, για πρώτη φορά, ειδικά κεφάλαια με εξειδικευμένες ρυθμίσεις τόσο για την προστασία των μικρών πελατών, όσο και των ευάλωτων καταναλωτών

• Προστίθεται κεφάλαιο με εξειδικευμένες ρυθμίσεις σχετικά με τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και τον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα Άρθρα 57 & 58 του ν.4001/2011, καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των τελευταίων μηνών .

• Ενσωματώνονται στον Κώδικα Προμήθειας οι ρυθμίσεις που περιέχονται σε δύο (2) κομβικές προγενέστερες Αποφάσεις της ΡΑΕ, και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν τις Βασικές Αρχές Τιμολόγησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (Απόφαση ΡΑΕ 692/2011) και τις Αρχές Επικοινωνίας με Πελάτη (Απόφαση ΡΑΕ 771/2011).

• Δημιουργείται ειδικό Παράρτημα (Παράρτημα ΙΙΙ) με τις Αρχές Διαχείρισης Αιτημάτων των Καταναλωτών, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία τους και τη βελτίωση των προσφερόμενων σε αυτούς υπηρεσιών.

Μετά τη λήξη της Δημόσιας Διαβούλευσης (τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012), η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elsupplycode@rae.gr, ή εγγράφως.

ΡΑΕ, κώδικας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας: http://www.energypress.gr/resource-api/energypress/co ntentObject/RAE:-Kwdikas-promhtheias-Hlektrikhs-Energeias/content?contentDisp ositionType =attachment

http://www.energypress.gr/news/Neoi-kanones-apo-th-RAE-gia-toys-promhtheytes-reymatos

No comments: