Wednesday 11 April 2012

«Ακέφαλη» η Botas από τα τέλη Μαρτίου με προσωπική εντολή Ερντογάν

«Αποκεφαλίστηκε» ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Botas κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Ερντογάν, εξαιτίας των έκτακτων διακοπών στην παροχή φυσικού αερίου που παρατηρήθηκε στη γειτονική χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τις 21 Μαρτίου, οπότε και δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως η διαταγή απομακρύνσεώς του, δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του μέχρι πρότινος προέδρου και CEO της Botas κ. Fazil Senel. Προσωρινά χρέη Γενικού Διευθυντή ασκεί ο κ. Mehmet Konuk.

Ο Senel ισχυρίστηκε πως τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου και βύθισαν την Τουρκία στο κρύο κατά τους δύο προηγούμενους μήνες οφείλονται στις έκτακτες καιρικές συνθήκες, αλλά και σε τεχνικά προβλήματα που εμπόδισαν την ομαλή λειτουργία των αγωγών από Ιράν και Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές της τουρκικής αγοράς αναφέρουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεώρησε την δυσχερή κατάσταση που προέκυψε στη χώρα ως προσβολή για την ίδια την κυβέρνησή του και, έτσι, προέβη στην απομάκρυνση του Fazil Senel. Απορρίπτοντας τις εξηγήσεις του Senel – οι οποίες, σημειωτέον, δεν στερούνται βάσεως – ο Ερντογάν θεώρησε πως οι βλάβες οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου και στην μη ύπαρξη σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, γεγονός το οποίο κατέστησε την τουρκική κρατική εταιρεία διανομής και εμπορίας φυσικού αερίου απροετοίμαστη απέναντι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

O Fazil Senel, για τον οποίο ανακοινώθηκε απλά ότι πρόκειται να αναλάβει κάποια άλλη θέση, εργάζεται στην Botas από το 2007, πρώτα ως διευθυντής στον Όμιλο και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος επί τεχνικών θεμάτων.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56831

No comments: