Wednesday 25 April 2012

Ινστιτούτο Cervantes: Η ισπανική καινοτομία στις ΑΠΕ

Προσπάθεια ευαισθητοποίησης αλλά και ενημέρωσης για την πορεία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί η ημερίδα που διοργανώνει σήμερα το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

Ειδικότερα, στόχος της ημερίδας είναι να γίνει γνωστός ο σπουδαίος ρόλος που παίζουν στην Ισπανία οι Απε αλλά και οι τεχνολογικές και βιομηχανικές καινοτομίες που επιτρέπουν στην χώρα αυτή να βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στον χώρο.

Επί πλέον, η ημερίδα αυτή προσφέρει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ισπανικών και ελληνικών φορέων για την προώθηση στρατηγικών συνεργασιών.

Από ισπανικής πλευράς συμμετέχουν οι φορείς: Εθνικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (CENER), Ηλεκτρικό Δίκτυο της Ισπανίας Α.Ε. (REE), Ινστιτούτο για τη Διαφοροποίηση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας (IDAE).

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι φορείς: Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΑΔΜΗΕ) και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με την ειδική συμμετοχή των ισπανικών εταιρειών στην Ελλάδα: Iberdrola, Gamesa και Acciona.

Η ημερίδα διεξάγεται στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

http://www.energypress.gr/news/Institoyto-Cervantes:-H-ispanikh-kainotomia-stis-APE

No comments: