Wednesday 25 April 2012

Πρωτοποριακό "φωτοβολταϊκό πάρκινγκ" από την EDF

Στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σκέπαστρα τώρα και των πάρκιγκ αυτοκινήτων που βρίσκονται μπροστά από μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα στοχεύει η θυγατρική της γαλλικής EDF που εξειδικεύεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να αναβαθμίσει την ιδιοκτησία και παράλληλα να παράγει και ηλεκτρική ενέργεια στην Γαλλία δεν έχει παρά τα απευθυνθεί στον όμιλο για την τοποθέτηση των ειδικών αυτών συστημάτων.

"Απομονωμένα, καθόλου εκτιμημένα και εκτεθειμένα στις βροχές, τα εξωτερικά πάρκινγκ δεν αποτελούν το πιο ελκυστικό μέροα ενός πολυκαταστήματος, αλλά για την EDF ENR Solaire πρόκειται για το πιο κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων της", αναφέρεται σε σχεδτικό δημοσίευμα.

Η παραγωγή των συστημάτων αυτών θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται αποκλειστικά στην Γαλλία, γεγονός που συνεπάγεται πως η τεχνολογία συνοδεύεται από "καινοτομία και αποτελεσματικότητα", "καλαισθησία" και "άνεση".

Και αυτό διότι τα σκέπαστρα σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον χρήστη του πάρκινγκ, να τον προφυλάξουν από τον αέρα και το χιόνι ή την πολλή ζέστη, τώρα όμως, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία θα υπάρχει ακόμη ένα όφελος, αυτό της ηλεκτροπαραγωγής.

Τέλος, στα "νέα" αυτά πάρκινγκ θα δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς να "γεμίζουν" την μπαταρία των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων.

Το "φωτοβολταϊκό" αυτό "σκέπαστρο" θα μπορεί να καλύπτει μία επιφάνεια 230 τ.μ. και να φιλοξενεί από 12 έως 20 αυτοκίνητα, ενώ δίνεται η δυνατότητα επέκτασης μέχρι και για 60 θέσεις πάρκινγκ.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα κυμαίνεται από τα 32 έως 99 kWc και το πιο βασικό πρόκειται για μία εγκατάσταση που από μόνη της θα εξασφαλίζει την απόσβεση της, διότι το ρεύμα είτε θα καταναλώνεται είτε θα πωλείται.

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaika-twra-kai-sta-parking-aytokinhtwn-apo-thn-EDF

No comments: