Tuesday 24 April 2012

Φωτοβολταϊκά στη Γεωπονική του ΑΠΘ από την Engaia

Η Engaia ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία δύο φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ισχύος 10kW του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στο σύνολο τους οι δύο φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν πάνω από 37MWh ετησίως ενώ με τη λειτουργία τους θα αποτρέπεται η εκπομπή περισσότερων από 26 τόνους CO2 ανά έτος.

Η Engaia , μετά από ανοικτό διαγωνισμό, ανέλαβε εξολοκλήρου την σχεδίαση και εγκατάσταση των δύο έργων, σύμφωνα πάντα και με τις υποδείξεις του Αγροκτήματος.

Ο εξοπλισμός και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Πάγια πολιτική της εταιρίας είναι η έμφαση στην ποιότητα όχι μόνο των υλικών αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης τους. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO9001 για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και το διεθνές πρότυπο για το περιβάλλον ISO14001.

O Διευθυντής του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Αναστάσιος Λιθουργίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ποιοτική υλοποίηση της κατασκευής και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της Engaia .

Η πρωτοβουλία μας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους δημόσιους φορείς καθώς και ιδιώτες, ώστε αφενός να μειώσουν το ενεργειακό κόστος τους και αφετέρου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος στρεφόμενοι στην Πράσινη Ανάπτυξη».

Η Engaia συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση έργων ακόμη υψηλότερων προδιαγραφών, συνδυάζοντας μέγιστες αποδόσεις ηλεκτροπαραγωγής και οικονομίας προς όφελος των επενδυτών.

http://www.econews.gr/2012/04/24/engaia-fotovoltaika-geoponiki/

No comments: