Thursday 26 April 2012

Φωτοβολταϊκά: πιστοποίηση για περιβαλλοντική διαχείριση στην ExelGroup

Κατά τα Διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ISO 14001:2004 για την Περιβαλλοντική Διαχείριση και OHSAS 18001:2007, για τη Διαχείριση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, πιστοποιήθηκαν από τον αναγνωρισμένο φορέα Πιστοποίησης TUV HELLAS οι εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρίας παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων ExelGroup στη ΒΙ. ΠΕ Κιλκίς.

Η ExelGroup, μέσω του Συστήματος Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) που εφαρμόζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου OHSAS 18001:2007 διασφαλίζει την επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων της. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί και μετρά συνεχώς την επίδοσή της στο συγκεκριμένο τομέα στοχεύοντας στη διαρκή επιχειρησιακή βελτίωσή της.

Στον τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής, η εταιρία, μέσω του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που έχει αναπτύξει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς Προτύπου ISO 14001:2004 και το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις περιβαλλοντικές πλευρές της, επιτυγχάνει την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον, που αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης για αειφόρο ανάπτυξη.

Η συνεχής βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης με αρωγό τα Συστήματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ), καθώς και η συμμόρφωση με την ισχύουσα Περιβαλλοντική και ΥΑΕ Νομοθεσία, αποτελούν δέσμευση της Διοίκησης της εταιρείας και βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων.

Παράλληλα, έχοντας ως στρατηγικό στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των ποιοτικών απαιτήσεων των πελατών της, η ExelGroup, φροντίζει για την ορθή λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 διασφαλίζοντας την τεχνική κάλυψη και αρτιότητα όλων των εργασιών της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ExelGroup κ. Σταύρος Τριανταφύλλου δήλωσε σχετικά: «μέσω της ολοκληρωμένης εφαρμογής των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία σύμφωνα με τα Διεθνώς αναγνωρισμένα Πρότυπα ISO 9001, ISO 14001 και OHSAS 18001, η εταιρία είναι σε θέση να γνωρίζει σημαντικές επιχειρησιακές παραμέτρους και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βελτιώνει συνεχώς τη θέση της στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς του σχεδιασμού και παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων».

Η διαδικασία πιστοποίησης της εταιρείας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρίας Συμβούλων «Motive Συμβουλευτική».

http://www.econews.gr/2012/04/26/exelgroup-perivallontiki-diaxeirisi/

No comments: