Tuesday 10 April 2012

Φωτοβολταϊκό "πείραμα" χωρίς ταρίφες σχεδιάζει η Gehrlicher

Στην κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού 250 MW ο οποίος θα λειτουργεί επικερδώς χωρίς την ανάγκη κρατικών επιδοτήσεων στοχεύει η ισπανική εταιρία Gehrlicher Solar.

Στόχος της εταιρίας είναι να πουλά την παραγόμενη ενέργεια σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς σε τιμές της αγοράς και όχι στις εγγυημένες - αυξημένες τιμές, χωρίς, ωστόσο, προς το παρόν οι εκπρόσωποι της εταιρίας να αποκαλύπτουν κάτι παραπάνω για την υλοποίηση του σχεδίου.

Το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Talavàn στην επαρχία Caceres ενώ η κατασκευή του, όπως ανακοίνωσε η εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Η εταιρία έχει υπογράψει συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση της Extremadura, αυτόνομη κοινότητα στα νοτιοδυτικά της Ισπανίας, κοντά στα σύνορα της Πορτογαλίας. Ο Πρόεδρος της κοινότητας, Jose Antonio Monagas, εξέφρασε την υποστήριξή του για το έργο σε διοικητικό επίπεδο και αναμένει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά τη φάση της κατασκευής

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaiko-peirama-hwris-tarifes-shediazei-h-Gehrlicher

No comments: