Thursday 5 April 2012

Τα ΕΛΠΕ βραβεύτηκαν στην κατηγορία Gold του CR Index

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια συμμετείχε στην αξιολόγηση, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) και διακρίθηκε στη «χρυσή» κατηγορία (GOLD) για τις επιδόσεις του στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνηενώ βραβεύτηκε με ξεχωριστό έπαινο, το “Best Progress GOLD award”, για τη σημαντική πρόοδο που επέδειξε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης,την Τρίτη 4 Απριλίου 2012, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το CR Index είναι ένα διεθνές εργαλείο μέτρησης της ΕΚΕ, που εφαρμόζεται από τον βρετανικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, Business in the Community (BITC) και το ελληνικό Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης το οποίο, επιπροσθέτως, προσδιορίζει μια φιλοσοφία διοίκησης της επιχείρησης, με στόχο τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάσηδιεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεωνστους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης, ήτοι την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

Η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση για ταΕλληνικά Πετρέλαιακαι λειτουργεί ως κίνητρο για συνεχή βελτίωση και ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Ομίλου, στον τομέα της ΕΚΕ.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56632

No comments: