Tuesday 24 April 2012

Οικολογικός λαμπτήρας LED με 20 χρόνια ζωής από Philips

Στα καταστήματα διατίθεται από τις 22 Απριλίου (Ημέρα της Γης) ο βραβευμένος λαμπτήρας εξοικονόμησης ενέργειας της Philips ο οποίος φέρεται να έχει διάρκεια 20 έτη.

Ο λαμπτήρας που κέρδισε το βραβείο «Bright Tomorrow Lighting Prize» που απονέμει το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα διατίθεται έναντι 50 δολαρίων. Η Philips δήλωσε πως σκοπεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής ώστε η τιμή λιανικής να διαμορφωθεί στα 25 δολάρια.

Η λάμπα EnduraLED των 10 βατ θεωρείται υποκατάστατο μιας συμβατικής λάμπας πυρακτώσεως των 60 βατ, όντας 83% αποδοτικότερη και έχει διάρκεια χρήσης 30.000 ωρών, όταν χρησιμοποιείται για τέσσερις ώρες ημερησίως. Αυτό μεταφράζεται σε δύο δεκαετίες ζωής υποστηρίζει η Philips.

H ολλανδική εταιρεία ισχυρίζεται επίσης πως το υψηλό κόστος της λάμπας αντισταθμίζεται από την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται κατά τη μακρά διάρκειας ζωής με τον καταναλωτή να βγαίνει κερδισμένος κατά 165 δολάρια.

Ο λαμπτήρας παρουσιάστηκε στην αγορά συμβολικά την Ημέρα της Γης, ώστε να υπογραμμιστούν τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση του.

Το εν λόγω προϊόν δεν περιέχει επικίνδυνο υδράργυρο.

http://www.econews.gr/2012/04/23/lampa-led-philips/

No comments: