Wednesday 18 April 2012

McKinsey: Στα οικιακά συστήματα η "ελπίδα" του κλάδου των φωτοβολταϊκών

Στην αυξανόμενη ζήτηση από νοικοκυριά και επιχειρήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων θα πρέπει να ποντάρουν στο εξής οι εταιρίες του κλάδου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρίας συμβούλων McKinsey.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η συμβουλευτική, η συνεχής μείωση των κρατικών επιδοτήσεων και η συνεχής πτώση των τιμών του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού μπορεί να αντισταθμιστεί με την αυξανόμενη ζήτηση για μικρές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, η οποία αναμένεται να παρατηρηθεί τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, την προσεχή δεκαετία, καθώς οι τιμές των φωτοβολταϊκών συστημάτων μειώνονται συνεχώς, τόσο η συγκεκριμένη μορφή ενέργειας γίνεται πιο προσιτή για τους πολίτες.

Πρόκειται για μία τάση η οποία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, θα είναι πιο έντονη σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, όπου οι οικιακοί πελάτες αλλά και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος.

«Οι τιμές που καταβάλλονται για την ηλιακή ενέργεια είναι πιθανόν να συνεχίσουν να πέφτουν, αλλά οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν καθώς η ηλιακή ενέργεια γίνεται οικονομικά βιώσιμη για έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών», αναφέρεται στην έκθεση της McKinsey.

http://www.energypress.gr/news/McKinsey:-Sta-oikiaka-systhmata-h-elpida-toy-kladoy-twn-fwto bo ltaikwn

No comments: