Wednesday 25 April 2012

Ενυδρειοπονικό ηλιακό πάρκο στη Λαμία - Ένα πολύ ενδιαφέρον project




Τι είναι - Που θα γίνει - Πως λειτουργεί...

Ένα πολύ μεγάλο project, που αφορά στην περιοχή μας είναι σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα λίγο έξω από τη Λαμία, στο Κόμμα, 17 στρέμματα έχουν ήδη επιλεγεί για να φιλοξενήσουν το 1ο “Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο” στην Ελλάδα.

Ενυδρειοπονικό Σύστημα σημαίνει: (Υδατοκαλλιέργεια(Ψάρι)+Υδροπονικός(Φυτό)=Ενυδρειοπονικό).

"Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο". Δηλαδή, ψάρια και φυτά μαζί !!!

Παραγωγή τροφής σε αρμονία με τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.

Το εγχείρημα γίνεται με τη χρηματοδότηση της ΕΕ δημιουργώντας μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στη γεωργία, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία υγιεινών και ανταγωνιστικών τροφίμων, χωρίς βλάβη του περιβάλλοντος από τοξικά, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, με την ελάχιστη κατανάλωση νερού.

Σχεδόν όλη η ενέργεια που θα καταναλώνεται στο θερμοκήπιο, θα παράγεται από μόνη της.


Πως λειτουργεί:


Το θερμοκήπιο είναι παρόμοιο με το Κινέζικο «Chinese Lean Το Greenhouse» (μισάνοιχτο θερμοκήπιο).

Το νέο φύλλο αλουμινίου ETFE που καλύπτει το θερμοκήπιο έχει υψηλή έκτακτη δύναμη και πίεση. Είναι ανθεκτικό στην πίεση, είναι αυτοκαθαριζόμενο, έχει UV διάφανο και σταθερό με σχεδόν απεριόριστη ζωή.

Πολυσύνθετο ηλιακό σύστημα με εσωτερικό PV-Lamelle, χρήση ηλιακής ενέργειας και γεννήτριας θερμότητας. Τα πιάτα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ψύξη καθώς σκιάζουν το εσωτερικό του θερμοκηπίου.

Ο νέος ελαφρύς Sulpur εγγυάται το τεχνητό φως του ήλιου τη νύχτα!
Το φως του Sulpur προωθεί τη ταχεία ανάπτυξη των φυτών δημιουργώντας ένα φάσμα ηλιακού φωτός.

Ένα πρόσθετο φύλλο αλουμινίου (PAR) αυξάνει το φωτοσυνθετικό φως. Το τμήμα πράσινου φωτός του ήλιου μετατρέπεται σε καλό κόκκινο φως. Κατά συνέπεια, η φωτοσύνθεση ενισχύεται.

Ενυδρειοπονικό Σύστημα σημαίνει: (Υδατοκαλλιέργεια(Ψάρι)+Υδροπονικός(Φυτό)=Ενυδρειοπονικό).


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του πάρκου στο χώρο της Λαμίας; - Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για την Ελληνική κοινωνία;

- Για το χρήστη του “ενυδρειοπονικoύ ηλιακού θερμοκηπίου” είναι ένα πρωτοποριακό πρότυπο κέντρο για την παραγωγή προϊόντων.

- Θα δημιουργήσει τουριστικό ενδιαφέρον. Θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πληροφοριών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.Τα περιφερειακά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα ενδυναμωθούν.

- Η ΕΕ έχει ένα πρόγραμμα ναυαρχίδων που επεκτείνεται επίσης πέρα από την περιοχή και δείχνει ότι οι νοτιότερες πόλεις μπορούν να ενισχυθούν ενεργά.

- Σημαντικές διεθνείς επιχειρήσεις τεχνολογίας εμπλέκονται ενεργά στο σχεδιασμό, την ανάθεση και τη διαχείριση...

- Ο συνυπολογισμός των τοπικών μικρών επιχειρήσεων στη συντήρηση και στη λειτουργία γενικά, προωθεί την αναβάθμιση στην περιοχή

- Οι τοπικές επιχειρήσεις και οι φορείς παροχής υπηρεσιών θα υποστηρίξουν τη λειτουργία του “ενυδρειοπονικoύ ηλιακού θερμοκηπίου” και θα εξασφαλίσουν έτσι το εισόδημα. Αυτό δημιουργεί την ασφάλεια και την πρόοδο.

- Θα δημιουργήσει μια τοπική προσφορά τροφίμων, ερχόμενη με τον πιο σύντομο τρόπο στον πελάτη.

- Η “γνώση” μεταφέρεται μέσω των εμπλεκομένων εταιριών και οι φορείς παροχής υπηρεσιών ενισχύουν όλες τις επιχειρήσεις.

- Είναι γνωστό το πόσο καλά το “ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο” υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και ενδυναμώνεται μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.

- Νέες θέσεις θα δημιουργηθούν εντός της κοινότητας με θετικό αντίκτυπο στη παραγωγή ψαριών και φυτών.

- Πολλαπλές θετικές επιδράσεις πέρα από τα σύνορα της Λαμίας.



Εαν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το ενδιαφέρον αυτό project, μπείτε εδώ: http://www.lamiareport.gr/banners/greenhouse_project.pdf

e-mail επικοινωνίας: greenhouselamia@yahoo.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=articl e&id=49853:2012- 04-24-08-53 -11&catid=38:2010-04-2 2-20-27-04&Itemid=3

No comments: