Thursday 5 April 2012

Η Schneider Electric στις 100 πιο «ηθικές εταιρείες» στον κόσμο

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα με τις 100 πιο «Ηθικές Εταιρείες» στον κόσμο. Το βραβείο απονεμήθηκε από το ‘Ethisphere Institute’ αναγνωρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του Ομίλου για την προώθηση ενός προτύπου ηθικής συμπεριφοράς υψηλών προδιαγραφών στον επιχειρηματικό κλάδο.

Για τη Schneider Electric η διάκριση αυτή έρχεται ως επιβράβευση τις πολυετούς εφαρμογής και διατήρησης ορθών επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών του Ομίλου που συμβάλουν στην επιτυχία και ανεβάζουν τον πήχη για τα ηθικά πρότυπα του κλάδου.

Ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σταθερότητα και οι επιδόσεις της εταιρείας αλληλεπιδρούν με τις αξίες και τις πρακτικές μας, τόσο στη διαχείριση των ανθρώπων όσο και στη σχέση μας με τους πελάτες και τους προμηθευτές. Αυτή η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της προόδου μας και μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες προς βελτίωση».

Για την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως για παράδειγμα τα περιβαλλοντικά θέματα, η διασφάλιση της διαχείρισης υπεύθυνης συμπεριφοράς (πχ. για την αποφυγή διακρίσεων) και η αποφυγή συμπεριφορών που αντικρούουν στην επαγγελματική δεοντολογία (πχ. δωροδοκία, απάτη, ή συγκρούσεις συμφερόντων), η Schneider Electric έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των χρόνων αρκετά πλαίσια και διαδικασίες εργασίας.

Με τις «Αρχές Υπευθυνότητας» (Principles of Responsibility) της Schneider Electric, οι οποίες αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας -δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά το 2002 και ανανεώθηκαν το 2009- η Schneider Electric έδωσε σε όλους τους εργαζομένους της ένα κοινό σημείο αναφοράς για την υπεύθυνη συμπεριφορά και την πολιτική της εταιρείας σε διαφορετικούς τομείς (ποιότητα, περιβάλλον κλπ.). Το 2010, η Schneider Electric ανέπτυξε νέες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Υπευθυνότητα & Δυναμικές Ηθικής» (‘Responsibility & Ethical Dynamics’ Prοgramme), με στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθεί η εταιρεία και ότι τις υποστηρίζουν σε περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ηθικό δίλημμα. Το 2010, 15.000 εργαζόμενοι, παρακολούθησαν το e-learning σχετικά με τις «Αρχές Υπευθυνότητας». Το 2012, τα μέλη της Διοίκησης της Schneider Electric υπέγραψαν ατομική επιστολή συμμόρφωσης σχετικά με τις Αρχές Υπευθυνότητας. Σε μελέτη που διενεργήθηκε το 2011, το 75% των εργαζομένων της Schneider Electric δήλωσαν ότι οι ηθικοί κανόνες και πρακτικές της εταιρείας αποτελούν ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Ομίλου.

Το 2011, η Schneider Electric ήταν μία από τις δύο γαλλικές εταιρείες στη λίστα του Ethisphere Institute μεταξύ των 100 πιο «Ηθικών Εταιρειών» παγκοσμίως.

http://www.econews.gr/2012/04/05/schneider-electric-ethisphere-institute/

No comments: