Monday 30 April 2012

Προειδοποιεί για την παραγωγή β΄ τριμήνου η Total

Σε προειδοποιήσεις σχετικά με την παραγωγή β΄ τριμήνου προχώρησε η πετρελαϊκή εταιρία Total, αναφέροντας ότι η παραγωγή θα επηρεαστεί από τις διαρροές στις δραστηριότητες στη Βόρεια Θάλασσα και στη Νιγηρία, καθώς και από την προγραμματισμένη συντήρηση, καθώς ανακοίνωσε μια μικρή πτώση των κερδών στο α΄ τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 1% στα προσαρμοσμένα κέρδη για το α΄ τρίμηνο, εξαιτίας του διαχωρισμού τμημάτων του ενεργητικού της, των ζημιών της παραγωγής από τη Συρία και εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδόσεων από τις δραστηριότητες χημικών και διύλισης.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν χαμηλότερα στα 3,07 δισ. ευρώ από τα 3,1 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία ήταν πλήρως εναρμονισμένα με τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν 3,07 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου ήταν χαμηλότερα 7% στα 3,66% δισ. ευρώ σε σχέση με τα 3,95 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η παραγωγή στο α΄ τρίμηνο ήταν οριακά υψηλότερη στα 2,372 δισ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τα 2,371 δισ. βαρέλια πριν από ένα χρόνο, ενώ ο εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,378 δισ. βαρέλια.

http://www.energypress.gr/news/Proeidopoiei-gia-thn-paragwgh-b-trimhnoy-h-Total

No comments: