Thursday 19 April 2012

Στόχος εξαγοράς η Vestas από Κινεζικούς ομίλους;

Η Vestas, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ανεμογεννητριών παγκοσμίως, ενδέχεται να είναι στόχος εξαγοράς από δύο γνωστές κινεζικές εταιρείες των αιολικών, την Sinovel και την Goldwind, όπως υποστηρίζει η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten.

Η σχετική είδηση ήταν αρκετή για να ανεβάσει την αξία της μετοχής της Vestas κατά 15% τη Δευτέρα, ενώ η ίδια δεν έχει προβεί ακόμα σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα. Η πραγματικότητα είναι ότι το τελευταίο έτος δεν ήταν καλό για τον κλάδο στην Ευρώπη, ούτε για την ίδια την Vestas. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι κλείνει ένα εργοστάσιό της και ότι απολύει 2.300 εργαζόμενους διεθνώς. Επίσης, έχει απειλήσει ότι θα απολύσει άλλους 1.600 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, αν δεν επεκταθεί και φέτος η φοροαπαλλαγή που παρέχει η κυβέρνηση.

Όπως είναι φυσικό, μια τόσο μεγάλη εξαγορά θα ήταν δύσκολη υπόθεση και ιδιαίτερα περίπλοκη, ενώ θα απαιτούσε και τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της Vestas. Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δηλώσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο...

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Στόχος_Εξαγοράς_η_Vestas_από_Κινεζικούς_Ομίλους

No comments: