Monday 10 September 2012

Σερβία: Χρηματοδοτήσεις ύψους 12,5 εκατ. ευρώ σε έργα ΑΠΕ από την Erste Bank

Μεγάλος χρηματοδότης σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εμφανίζεται η σέρβικη Erste Bank. Μέχρι και σήμερα έχει χρηματοδοτήσει κεφάλαια ύψους 12,5 εκατ. ευρώ για την δημιουργία 7μικρών μονάδων υδροηλεκτρικής ενέργειας και ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου.

Παράλληλα, η Erste Bank υποστηρίζει και δύο μικρές μονάδες υδροηλεκτρικής παραγωγής, Recica και Crkvina, στις όχθες του ποταμού Bistrica, που υλοποιούνται από την W&W Energy. Η μονάδα στο Crkvina θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 960 kW με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή 4,3 εκατ. κιλοβατώρες. Ο πυρηνικός σταθμός θα κοστίσει  1,25 εκατ. ευρώ με το 80% των κεφαλαίων να αποτελεί χρηματοδότηση από την Erste Bank.
Η μονάδα στο Recica θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1.400 kW και προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή 6,7 εκατ. κιλοβατώρες. Ο πυρηνικός σταθμός θα κοστίσει 2 εκατ. ευρώ με την Erste Bank να παρέχει και πάλι το 80% των απαραίτητων κονδυλίων.

Τέλος, πέντε μικρές μονάδες υδροηλεκτρικής παραγωγής  που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία Eco Energo Group και συγχρηματοδοτούνται  από την τράπεζα Erste χτίστηκαν στον ποταμό Vlasina και άρχισαν να λειτουργούν το 2012. Η Erste Bank έχει επίσης ένα επενδυτικό δάνειο με την  εταιρεία Energo Mirotin η οποία σύντομα θα θέσει σε λειτουργία μια μονάδα παραγωγής βιοαερίου στο Δήμο Vrbas.

http://www.energypress.gr/news/Serbia:-Hrhmatodothseis-ypsoys-12-5-ekat.-eyrw-se-erga-APE-apo-thn-Erste-Bank

No comments: