Friday 14 September 2012

Φωτοβολταϊκά στις στέγες 15 σχολείων στη Λάρισα

Τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που θα τοποθετήσει φωτοβολταϊκά σε στέγες 15 σχολείων της πόλης, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του onlarisa.gr

Πρόκειται για την αρχή ενός φιλόδοξου πλάνου από πλευράς δήμου Λαρισαίων το οποίο όπως εξήγησε ο δήμαρχος θα δώσει σημαντική ανάσα στα έσοδα του δήμου.
«Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι δήμοι οφείλουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να έχουν και τοπικά έσοδα χωρίς να επιβαρύνουν τους πολίτες» εξήγησε ο δήμαρχος Λαρισαίων.
Ο κ. Τζανακούλης άφησε τέλος σαφείς αιχμές για τη στάση ορισμένων στο δήμο στο παρελθόν, εξηγώντας ότι «εδώ και πέντε χρόνια έχουμε ξεκινήσει με τα φωτοβολταϊκά στο δήμο αλλά  κάποιοι που ήταν ανενημέρωτοι νόμιζαν ότι τα φωτοβολταϊκά έχουν ραδιενέργεια και μας πήγαν πίσω τη δουλειά».

Τα 15 σχολεία επιλέχθηκαν με βάση «ποιοτικά» χαρακτηριστικά ώστε οι εγκαταστάσεις να έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Ο κ. Τζανακούλης αποκάλυψε πως τα σχολεία είναι μόνον η αρχή αφού ο δήμος έχει υποβάλει στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φάκελο για δημιουργία μονάδας 20 Μεγαβατώρων σε έκταση 800 στρεμμάτων στην περιοχή του πρώην δήμου Κοιλάδας.
Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για τη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης και για το κλειστό μπάσκετ στην ίδια περιοχή αλλά και για το κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ.
«Εάν επιτραπούν φωτοβολταϊκά σ’ αυτούς τους χώρους τότε το ΕΑΚΛ που αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα θα έχει μία μεγάλη οικονομική ανάσα» εξήγησε ο δήμαρχος.

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaika-stis-steges-15-sholeiwn-sth-Larisa

No comments: