Friday 21 September 2012

Μέχρι και τα 300 GW μπορούν να φτάσουν τα αιολικά στην Κίνα ως το 2020

Η ισχύς των αιολικών της Κίνας μπορεί να αγγίξει τα 300 GW ως το 2020, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, τονίζουν ο σύνδεσμος ΑΠΕ της χώρας , το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας ( GWEC) και η Greenpeace σε κοινή τους έρευνα.
Οι τρεις αυτοί φορείς εκτιμούν ότι η ανάπτυξη των αιολικών θα συνεχιστεί στην Κίνα και φέτος αναμένεται να εγκατασταθούν 15-18 GW νέων έργων. Παράλληλα, διατυπώνεται η πρόβλεψη ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα φτάσει τα 200-300 GW ως το 2020, με προοπτική να αγγίξει τα 400 GW το έτος 2030.

Σημειώνεται ότι αν πράγματι τα αιολικά φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, τότε θα καλύπτουν το 8,4% των τεράστιων αναγκών της Κίνας σε ηλεκτρισμό. Επίσης, αναφέρεται ότι το 2011 τα αιολικά παρήγαγαν 71,5 δις. κιλοβατώρες και κάλυψαν έτσι το 1,5% της ζήτησης, εξισορροπώντας παράλληλα 70 εκατ. τόνους ρύπων.

Παρόλα αυτά, ο δρόμος για την ανάπτυξη των αιολικών δεν είναι βατός, καθώς υπάρχουν εμπόδια. Το σημαντικότερο από αυτά έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πιο πρόσφορες περιοχές για τα αιολικά δεν είναι κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Κατά συνέπεια, υπάρχουν προκλήσεις στην ανάπτυξη του δικτύου ηλεκτρισμού και χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις για να ξεπεραστούν.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61970

4 comments:

Anonymous said...

ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ ΥΠΕΡΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Anonymous said...

ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ ΥΠΕΡΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Anonymous said...

http://www.magnitika.blogspot.gr/

EnergyTechnology said...

Δεν χρειάζεται να γράφεις 3 post.

Όσο για αυτό που περιγράφει το blog που μου δείχνεις, είσαι σίγουρος οτι άμα τοποθετήσεις το σιδηρομαγνητικό υλικό στην αντίσταση θα αυξηθεί το ρεύμα και η ενέργεια;

Η ενέργεια είναι κάτι που διατηρείται και έχει και κάποιες απώλιες, αυτά που περιγράφει το site δεν μου είναι τόσο εύκολα πιστευτά.

Μάλλον τόσο εσείς όσο και οι άλλοι με τα θερμομαγνητικά καλοριφέρ, θα πρέπει να δείξετε αποδείξεις και μετρήσεις από κάποιο εργαστήριο.

Ξέχασα να πώ οτι δεν φαίνεται πουθενά η εταιρία που κατασκευάζει αυτά τα αερόθερμα.