Tuesday 4 September 2012

Νέα φωτοβολταϊκά 400 kW από την ENGAIA

H ENGAIA A.E. ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία 12 νέα Φωτοβολταϊκά Πάρκα συνολικής ισχύος 400 kW. Τα εν λόγω έργα αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα μικρής και μεσαίας κλίμακας με διαξονικούς ηλιοστάτες και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 10 εγκαταστάσεις 20kW στη Δοϊράνη του Νομού Κιλκίς και 2 φ/β πάρκα ισχύος 100kW στη Γέφυρα του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η εταιρία ανέλαβε την υλοποίηση των έργων με το κλειδί στο χέρι, όσον αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια αλλά και κατασκευή των πάρκων. Τα υλικά και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας κατά την πάγια πολιτική της εταιρίας. Η ENGAIA εφαρμόζει το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO9001 για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και το διεθνές πρότυπο για το περιβάλλον ISO14001.

Για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιήθηκαν δεύτερης γενιάς πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ Canadian Solar, τριφασικοί μετατροπείς Sunny Tripower του οίκου SMA και διαξονικοί ηλιοστάτες Mecasolar. Η Canadian Solar είναι μια από τις 5 μεγαλύτερες παραγωγούς φ/β πάνελ στον κόσμο και τα προϊόντα της διαθέτουν τις κορυφαίες εγγυήσεις της αγοράς οι οποίες επιπρόσθετα καλύπτονται από 25ετές μη-ακυρώσιμο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική θα είναι η συνδρομή των έργων στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος των εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεπεράσει ετησίως τις 740 MWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, αποφεύγοντας παράλληλα την έκλυση 518 τόνων CO₂ στην ατμόσφαιρα.

http://www.energypress.gr/news/Nea-fwtoboltaika-400-kW-apo-thn-ENGAIA

No comments: