Tuesday 4 September 2012

Γερμανία: Σχεδόν 5 GW από φ/β μέχρι τα τέλη Ιουλίου και συνεχίζει

Επιπλέον 4,9 GW εγκατεστημένης ισχύος από φωτοβολταϊκά πρόσθεσε η Γερμανία από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, πρόκειται για μέγεθος σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Εντωμεταξύ, σε παγκόσμιο επίπεδο προστέθηκαν στο σύστημα πάνω από 13 GW ενέργειας χάρη στα φωτοβολταϊκά. Τα στοιχεία της IMS Research, καταδεικνύουν τη σημαντική συμβολή της αμερικανικής αγοράς, η οποία κατέγραψε αύξηση της τάξης του 120%, καθώς οι νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις άγγιξαν τα 1,7 GW. Η Γερμανία παραμένει ωστόσο η μεγαλύτερη και πιο δραστήρια φωτοβολταϊκή αγορά παγκοσμίως.

Οι λόγοι για τη σημαντική αύξηση των πρόσθετων εγκαταστάσεων στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν οι τρέχουσες συζητήσεις για τις ηλιακές επιδοτήσεις αλλά και η μεταβατική περίοδος που δημιουργήθηκε από την τροποποίηση του νόμου περί Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πόρων.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Απριλίου η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκανε δραστικές περικοπές στα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες και επαναπροσδιόρισε τις κατηγορίες απόδοσης, οδηγώντας στην ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων.

http://www.energypress.gr/news/Germania:-Shedon-5-GW-apo-f-b-mehri-to-telos-toy-Ioylioy

No comments: