Thursday 6 September 2012

Νέα φωτοβολταϊκά 543 MW εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία τον Ιούλιο

Επιβράδυνση παρουσίασαν οι νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στη Γερμανία τον Ιούλιο, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προστέθηκαν 543 MW, έναντι 572 MW τον περσινό Ιούλιο. Η μείωση αποδίδεται στο νέο σύστημα επιδότησης των ΑΠΕ, με το οποίο η κυβέρνηση Μέρκελ προσπαθεί να αποφύγει τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την ξέφρενη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών.

Όλα αυτά, τη στιγμή που στο πρώτο εξάμηνο εγκαταστάθηκαν 4,3 GW φωτοβολταϊκών, έναντι 2,29 GW τους πρώτους έξι μήνες του 2011. Οι εταιρείες εγκατάστασης έσπευσαν να επωφεληθούν από το ευνοϊκότερο ρυθμιστικό καθεστώς που ίσχυε νωρίτερα και κατά συνέπεια οι αρχές αναμένουν μια επιβράδυνση των έργων στους επόμενους μήνες.

Με βάση τον προγραμματισμό, στο μέλλον οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών θα αναπροσαρμόζονται σε μηνιαία βάση αναλόγως της εγκατεστημένης ισχύος, αντί για κάθε χρόνο όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει θέσει ως απώτατο όριο εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα τα 52 GW, μετά τα οποία δεν θα υπάρχουν επιδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά.
Τέλος, σημειώνεται ότι πλέον η Γερμανία διαθέτει 29,7 GW φωτοβολταϊκών στο σύστημά της, δηλαδή τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Η εταιρεία αναλύσεων HIS iSuppli αναμένει ότι φέτος θα εγκατασταθούν 7,3 GW, δηλαδή 200 MW λιγότερα σε σύγκριση με το 2011.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61424

No comments: