Thursday 27 September 2012

ΗΠΑ: το 90% θέλει μεγαλύτερη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας – Έρευνα για τα οικιακά Φ/Β

Εννέα στους δέκα Αμερικανούς υποστηρίζουν πως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά, θα πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στο ενεργειακό μείγμα των ΗΠΑ μελλοντικά.
Το παραπάνω αποτελεί πόρισμα έρευνας που διενήργησε η Ipsos για λογαριασμό της γνωστής εταιρείας οικιακών φωτοβολταϊκών Sungevity.
Το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του να υποστηρίξουν προσπάθειες προώθησης της ηλιακής ενέργειας, ενώ το 81% θεωρεί πως θα πρέπει να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σε δημόσια κτήρια, ακόμα και στο Λευκό Οίκο.
Ο συνιδρυτής της Sungevity και συγγραφέας του βιβλίου “Η επανάσταση της στέγης – Πώς η ηλιακή ενέργεια μπορεί να σώσει την οικονομία μας και τον πλανήτη από τη ‘βρώμικη’ ενέργεια”, Ντάνυ Κέννεντυ δηλώνει πως οι Αμερικανοί διαπιστώνουν πλέον τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την εκμετάλλευση του ήλιου.

Εκτός από τα παραπάνω:

-Το 72% απαντά πως οι θέσεις εργασίας στην “καθαρή” ενέργεια είναι καλύτερες για την οικονομία και το περιβάλλον από τις συμβατικές, ενώ το 80% συνδυάζει τη διάδοση των φωτοβολταϊκών στις στέγες με εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
-Ποσοστό 70% θεωρούν πως υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας και ζητούν πληρέστερη πληροφόρηση.
- Πολλοί καταναλωτές (47%) θεωρούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ως περίπλοκη και αγχωτική διαδικασία καθώς πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουν τα ηλεκτρικά του σπιτιού τους και να εμπλακούν σε νομικές διαδικασίες.
Ορισμένοι δε, πιστεύουν ότι τα φωτοβολταϊκά δεν είναι διαθέσιμα στην περιοχή τους (16%), ότι δεν παράγουν επαρκή ισχύ (19%) ή ότι δεν κατοικούν σε περιοχή με επαρκή ηλιακή ακτινοβολία (16%).
Ο Κέννεντυ υποστηρίζει πως οι εταιρείες του κλάδου οφείλουν να επικοινωνήσουν καλύτερα στην κοινή γνώμη τα οφέλη της εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών.

http://www.econews.gr/2012/09/27/iliaki-energeia-ameriki-sungevity/

No comments: