Wednesday 26 September 2012

Φιλόδοξο σχέδιο της Ρουάντας για την ενεργειακή ανάπτυξη

Η κυβέρνηση της Ρουάντα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας, τόσο στις τηλεπικοινωνίες, όσο και στην ενέργεια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.
Ένας επισκέπτης στη Ρουάντα αυτόν τον καιρό θα εντυπωσιαστεί βλέποντας τεχνίτες να εγκαθιστούν υπόγεια καλώδια οπτικών ινών σε πόλεις και χωριά που στερούνται βασικών υπηρεσιών. Στόχος είναι να γίνει η χώρα επικοινωνιακός κόμβος για την περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής.

Αντίστοιχα, στον τομέα της ενέργειας, ο στόχος είναι εξίσου φιλόδοξος: Η κυβέρνηση θέλει να τετραπλασιάσει την εγκατεστημένη ηλεκτροπαραγωγική ισχύ, που είναι σήμερα μόλις 110 MW, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, μια τουρκική εταιρεία πρόκειται να υλοποιήσει σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού κόστους 220 εκατ. δολαρίων με καύσιμο τον ποάνθρακα από τις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Επίσης, σχεδιάζεται η εκμετάλλευση των ποσοτήτων μεθανίου που κρύβονται κάτω από τον πυθμένα της λίμνης Κίβου, καθώς και η ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής παραγωγής.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=62124

No comments: