Wednesday 19 September 2012

Με βάση τον όγκο θα πωλούνται στο εξής τα καυσόξυλα

Αλλάζει μετά από 66 χρόνια ο αγορανομικός κώδικας, στον οποίο πλέον προβλέπεται ότι η ποσότητα των καυσόξυλων θα πρέπει να μετριέται όχι με βάση το βάρος τους, αλλά με βάση τον όγκο.
Στα πλαίσια αυτά θα επιτρέπεται η πώλησή τους σε παλέτες και συσκευασίες, ενώ παράλληλα προβλέπονται αλλαγές και στον τρόπο με τον οποίο εκδίδουν οι επιχειρήσεις τις αποδείξεις τους, καθώς και άλλες που αφορούν τις ανώτατες τιμές στα κυλικεία των νοσοκομείων κτλ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, τόνισε σχετικά: «Η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις παντού, προχωρεί στην αναμόρφωση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών. Βήμα προς βήμα, εξαλείφουμε το τμήμα εκείνο του θεσμικού πλαισίου που παρουσίαζε εμφανή σημάδια αναχρονισμού.

Όπως η Πολιτεία κάνει το καθήκον της, είναι ώρα και οι δυνάμεις της αγοράς να κάνουν το δικό τους. Στρεβλές πρακτικές, αθέμιτες συμπεριφορές και νόθευση του ανταγωνισμού, θα αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Η Πολιτεία δίνει το παράδειγμα. Όλοι οφείλουν να το ακολουθήσουν, για το κοινό καλό».

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61862

No comments: