Thursday 27 September 2012

Έγινε η πρώτη παρουσίαση για το πλωτό αιολικό στην Πελ/σο

Εναρκτήρια πράξη της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρξε η συμφωνία για την ίδρυση Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας για τη θαλάσσια αιολική ενέργεια καθώς και την εγκατάσταση του πρώτου πλωτού αιολικού πάρκου με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hexicon AB παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και την αντιπροσωπεία της ΡΑΕ, την πρωτοποριακή τεχνολογικά αυτή επένδυση, την οποία η ΡΑΕ χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Παράλληλα ορίστηκε ομάδα εργασίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δημήτριο Ραχιώτη με συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΡΑΕ Ελλάδας, της ΡΑΕ Κύπρου και των φορέων τεχνογνωσίας, η οποία θα επεξεργασθεί τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην συγκεκριμένη πρόταση για την ίδρυση του πρώτου Μεσογειακού Πλωτού Αιολικού Πάρκου στην Πελοπόννησο δήλωσε πως η Περιφέρεια  Πελοποννήσου  δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για καινοτόμες έξυπνες λύσεις που δίνουν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης. 

http://www.energypress.gr/news/Egine-h-prwth-paroysiash-gia-to-plwto-aioliko-sthn-Pel-so

No comments: