Friday 14 September 2012

Αξιοποίηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει ο Δήμος Ζαγοράς

Η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση του υδατικού δυναμικού και των διαθέσιμων αποθεμάτων της ευρύτερης περιοχής με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στα πλάνα της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς - Μουρεσίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ert.gr, σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση, οι ακαδημαϊκοί θα καταγράψουν και θα μετρήσουν το υδατικό δυναμικό και τα διαθέσιμα αποθέματα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν επαρκούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Αν από την καταγραφή και τις μετρήσεις προκύψει ότι επαρκούν, τότε οι καθηγητές Υδρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα προχωρήσουν στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την υλοποίηση της δράσης, αφού πρώτα εκφραστεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

"Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί είτε με την κατασκευή ενός μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος, είτε με την εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων υπερσύγχρονης τεχνολογίας στο εσωτερικό των αγωγών μεταφοράς νερού. Πρέπει, ωστόσο, να έχουμε στοιχεία για να προχωρήσουμε. Στόχος μας είναι με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υδατικό δυναμικό της περιοχής μας, προκειμένου να εξασφαλίζουμε έσοδα για το Δήμο και για την περιοχή γενικότερα», δηλώνει ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου-Κασσαβέτης.

http://www.energypress.gr/news/Axiopoihsh-ths-ydrohlektrikhs-energeias-shediazei-o-Dhmos-Zag or as

No comments: