Thursday 13 September 2012

Πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης και εξοικονόμησης ενέργειας για την Αττική Οδό

Στα πλαίσια των αναγκών της Αττικής Οδού να παρακολουθεί τις ενεργειακές καταναλώσεις των γραφείων της, ηEther εγκατέστησε, παραμετροποίησε και παρέδωσε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης για την κάλυψη αυτών των αναγκών βασισμένο στην λύση Ether Energy Management (ΕΕΜ).

Τα στελέχη της Αττικής Οδού μέσω τεχνολογίας web, μπορούν να αντλούν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες ενεργειακών καταναλώσεων σε μορφή διαγραμμάτων ή/και εξειδικευμένων αναφορών, ενώ παράλληλα τηρείται το ιστορικό καταναλώσεων με βάση το οποίο μπορούν να ανακτήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις καταναλώσεις που έχουν γίνει από τα εκάστοτε σημεία ενδιαφέροντος.

Με τον τρόπο αυτό έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζονται και να εντοπίσουν σημεία της εγκατάστασης που επιδέχονται περαιτέρω εξοικονόμησης.  Ήδη το σύστημα λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες συγκεντρώνοντας σημαντικά στοιχεία του ενεργειακού προφίλ των κεντρικών γραφείων της Αττικής Οδού.
Το σύστημα Διαχείρισης & Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΕΜ, ένα Ελληνικό πρωτοποριακό προϊόν, βασίζεται σε ένα δίκτυο έξυπνων μετρητών ενέργειας (Smart Meters) οι πληροφορίες των οποίων συλλέγονται από καταγραφικά μηχανήματα (concentrators) τα οποία μεταδίδουν μέσω WiFi, Ethernet ή/και GPRS τις μετρήσεις στους cloud διακομιστές της Ether. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα επιμέρους στοιχεία (software & hardware) που χρησιμοποιούνται στην λύση ΕΕΜ αποτελούν εξ’ ολοκλήρου δημιουργικό αποτέλεσμα και προϊόντα της Ether, συνέπεια της καινοτομίας της στην αγορά ενέργειας.

Η Ether είναι πρωτοπόρος εταιρία στην Ελλάδα με δραστηριότητα και στο εξωτερικό όσον αφορά εφαρμογές Διαχείρισης & Εξοικονόμησης Ενέργειας.  Ήδη πλέον των 70 επιχειρήσεων χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται την λύση ΕΕΜ, εξασφαλίζοντας τον βέλτιστο ενεργειακό σχεδιασμό τους και την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

http://www.econews.gr/2012/09/13/exoikonomisi-energeias-attiki-odos/

No comments: