Tuesday 4 September 2012

Φωτοβολταϊκά και αιολικά για ενεργειακά αυτόνομους κτηνοτρόφους στην Κρήτη

Τα αποτελέσματα μελέτης η οποία αφορά στην ενεργειακή αυτονομία των ποιμνιοστασίων της Κρήτης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μελετά ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, η μελέτη ζητήθηκε  από τον ΣΕΚΝΗ πριν δυο περίπου χρόνια και αποτελεί πτυχιακή εργασία του σπουδαστή κ. Γεώργιου Φιολιτάκη  του Α.Τ.Ε.Ι Ηρακλείου Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ενώ προσφέρθηκε δωρεάν στον ΣΕΚΝΗ από τον ίδιο τον σπουδαστή, τον καθηγητή του ίδιου τμήματος κ. Σηφάκη Νικόλαο εισηγητή της εργασίας και την εταιρία "ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ" .

Η μελέτη αυτή  αποτελεί τεύχος 58 σελίδων με χάρτες- σχεδιαγράμματα -αναλυτικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία και αναφέρεται σε  μικτά συστήματα παραγωγής ενέργειας τα οποία θα αξιοποιούν, εναλλακτικά, ήλιο και  αέρα, σε συνδυασμό με την μηχανοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια.
Η λύση αυτή προτείνεται ιδιαίτερα σε  κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις απομακρυσμένων περιοχών από τα δίκτυα της ΔΕΗ όπου το κόστος  είναι απαγορευτικό για τους κτηνοτρόφους και οι   περιβαλλοντικές επιπτώσεις από  την εγκατάσταση των δικτύων  μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ μεγάλες.

Στο επόμενο διάστημα ο ΣΕΚΝΗ θα προβεί στην αξιολόγηση της μελέτης και αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον θα προκαλέσει ενημερωτική ημερίδα.

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaika-kai-aiolika-gia-energeiaka-aytonomoys-kthnotrofoys-sthn-Krhth

No comments: