Thursday 13 September 2012

Η EVN επενδύει στην Κροατία

Η EVN Croatia Plin ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβρη ξεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην κομητεία Σπλιτ-Δαλματία και στην περιοχή Ντουγκοπόλιε. Η EVN Croatia Plin με βάση το Ζάγκρεμπ, που αποτελεί θυγατρική μονάδα της αυστριακής EVN AG, έχει εκχωρήσει το δικαίωμα της για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις διοικητικές περιφέρειες Ζαντάρ, Σπλιτ-Δαλματία και Σίμπενικ-Κνιν.

Στα πλάισια της συμφωνίας αυτής της παραχώρησης, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 750 εκατ. κούνα (101 εκατ. ευρώ) στην ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου μεγέθους 1.450 χιλιόμετρων. Στο 30 χιλιομέτρων δίκτυο φυσικού αερίου της EVN στο Ζαντάρ έχει συνδεθεί ο ποτοπαραγωγός Maraska, και η εταιρεία αναμένεται να συνδέσει 65 νοικοκυριά, καθώς και το δημοτικό νοσοκομείο και ένα αθλητικό κέντρο μέχρι το τέλος του το έτους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

http://www.greenbusiness.gr/21480/%CE%B7-evn-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%C E% B 4%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81% C E%BF%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/

No comments: