Friday 21 September 2012

Gazprom και Summa χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο ανεφοδιασμού στα πλοία

Ο Alexander Medvedev, αναπληρωτής πρόεδρος της Διευθυντικής Επιτροπής της Gazprom, και ο Alexander Vinokurov, Πρόεδρος του Ομίλου Summa, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας επισφραγίζοντας τη συνεργασία τους για τη χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο ανεφοδιασμού για πλοία, τα οποία ανήκουν και διαχειρίζονται από τον Όμιλο Summa.
Σε πρώτη φάση, η Gazprom και ο Όμιλος Summa θα ερευνήσουν την ευκαιρία συνεργασίας τους στη Βόρεια Θάλασσα και στις περιοχές της Βαλτικής. Εκτός της ικανοποίησης των αναγκών του Ομίλου Summa σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), oι δύο πλευρές θα εξετάσουν επίσης την ανάπτυξη της υποδομής για τον ανεφοδιασμό των πλοίων στον κόλπο της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, και ειδικότερα της αποθήκευσης LNG. Στο μέλλον, τα δύο μέρη θα εξετάσουν επίσης τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και τις περιοχές του Ειρηνικού, όπου επίσης ο Όμιλος Summa διαχειρίζεται στόλο πλοίων και έχει αναπτύξει λιμενικές υποδομές για τον ανεφοδιασμό των πλοίων.

« Οι αυστηροί, υποχρεωτικοί περιορισμοί για την εκπομπή ρύπων που θα επιβληθούν από το 2015 για τα πλοία που κινούνται στην περιοχή της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη στροφή στα εναλλακτικά καύσιμα. Μόνο το φυσικό αέριο συμμορφώνεται πλήρως με τους περιορισμούς στην εκπομπή ρύπων από τις μηχανές πλοίων χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση ακριβών φίλτρων, ενώ έχει πλεονέκτημα τιμής έναντι πετροχημικών χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Τα πλοία, οι μηχανές και η τεχνολογία για την αποθήκευση  καυσίμων σε πλοία που χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο, είναι ήδη διαθέσιμα και δοκιμασμένα. Η συνεργασία με τον Όμιλο Summa έχει καλές προοπτικές¨, δήλωσε ο Αlexander Medvedev.
Από την άλλη ο Alexander Vinokurov τόνισε ότι πρόκειται για «Ένα πραγματικά πρωτοποριακό εγχείρημα που συνδυάζει τις δυνάμεις του Ομίλου Summa ως  διαχειριστή υποδομών και της Gazprom ως του μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει ένα διαρκή θετικό αντίκτυπο στην υποστήριξη των ναυτιλιακών μεταφορών, όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, ενώ θα εξελιχθεί στο νέο βιομηχανικό πρότυπο».

http://www.energypress.gr/news/Gazprom-kai-Summa-anaptyssoyn-mia-pagkosmia-agora-LNG-ws-kaysimo-anefodiasmoy-gia-ploia

No comments: