Monday 3 September 2012

LG: Βραβείο για ενεργειακά αποδοτική τηλεόραση χαμηλής κατανάλωσης

Η LG Electronics απέσπασε το Global Efficiency Medal από την Super-efficient Equipment & Appliances Deployment (SEAD) Initiative σε τελετή απονομής που διεξήχθη στην IFA 2012. Η LG CINEMA 3D Smart TV 47LM670S ανακηρύχθηκε νικητής στην Ευρώπη χάρη στην αξιοσημείωτη ενεργειακή της απόδοση.
Η SEAD είναι ένας CEM-affiliated πολυεθνικός κυβερνητικός οργανισμός που συστάθηκε το 2012 για να συμβάλλει στο μετασχηματισμό της παγκόσμιας αγοράς ενεργειακά αποδοτικών εξοπλισμών και συσκευών. Η πρωτοβουλία αυτή έχει εξαπλωθεί σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η SEAD αξιολογεί την ενεργειακή αποδοτικότητα τηλεοράσεων, οθονών Η/Υ, υπολογιστών, οικιακών συσκευών και συστημάτων φωτισμού που πωλούνται στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ινδία και την Αυστραλία. Κάθε χρόνο, επιλέγεται ένα προϊόν από μία κατηγορία από κάθε περιοχή. Φέτος, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τηλεοράσεις, και ο SEAD διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο στα προϊόντα του κάθε κατασκευαστή.
«Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που αναγνωριζόμαστε από την SEAD», δήλωσε ο Seog-ho Ro, Executive Vice President και Head of TV Business στην LG Electronics Home Entertainment Company. «Αυτή η διάκριση είναι ακόμη μία ένδειξη ότι η LG κατέχει μία ηγετική θέση στη βιομηχανία των τηλεοράσεων. Έχουμε ήδη ισχυρή και διαφοροποιημένη 3D τεχνολογία, καινοτόμες έξυπνες εφαρμογές και μοναδικής σχεδίασης λεπτό πλαίσιο οθονών. Πέραν των τεχνολογικών μας επιτευγμάτων, πλέον αναγνωρίζεται και η ενεργειακή αποδοτικότητα των μεγάλων μας τηλεοράσεων».

Η 47LM670S διαθέτει τεχνολογία Local Dimming, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν την φωτεινότητα της κάθε περιοχής της οθόνης της τηλεόρασης ξεχωριστά. Η τεχνική αυτή βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση της τηλεόρασης. Επιπλέον, καθότι η διάταξη της πηγής LED φωτός είναι σε ευθεία γραμμή, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται αισθητά. Συνολικά, οι σχετικές με την ενέργεια λειτουργίες της τηλεόρασης ονομάζονται από την LG ως Smart Energy Saving Technology, και βάζουν τέλος στην περιττή σπατάλη ενέργειας, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση.
Για την αξιολόγηση των τηλεοράσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, η SEAD κατηγοριοποίησε τα προϊόντας βάση του μεγέθους τους σε μικρές (κάτω από 27 ιντσών), μεσαίες (29 έως 42 ιντσών) και μεγάλες τηλεοράσεις (42 ιντσών και πάνω). Η LG CINEMA 3D Smart TV αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία των μεγάλων τηλεοράσεων και ανακηρύχθηκε επισήμως ως η πιο ενεργειακά αποδοτική τηλεόραση με επίδοση Α++, αφού αξιολογήθηκε ως το πλέον αποδοτικό προϊόν μεταξύ και των τριών κατηγοριών.

Η LG, για ακόμη μία χρονιά, αποδεικνύει ότι τεχνολογική καινοτομία συμβαδίζει με αληθινά πράσινες πρακτικές, γιατί Life’s Good!

http://www.econews.gr/2012/09/03/lg-tileorasi-energeiaki-apodosi/

No comments: