Monday 3 September 2012

Ενεργειακή αναβάθμιση σε ξενοδοχείο της Μυκόνου από την PADEV

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση του ξενοδοχείου CARBONAKI στη χώρα της Μυκόνου κατά ISO 14001:2004. Το παραδοσιακό ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου πλέον εφαρμόζει ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, που το καθιστά ως «πράσινο» και φιλικό προς το περιβάλλον, ξενοδοχείο, όπως ανέφερε η εργολήπτρια εταιρεία, PADEV.
Η διαδικασία πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση αποτυπώθηκε η υφιστάμενη κατάσταση ως προς την κατανάλωση ενέργειας και ύδατος. Εν συνεχεία, υπολογίστηκαν και εκτιμήθηκαν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος. Οι προτάσεις περιβαλλοντικής πολιτικής υιοθετήθηκαν από την επιχείρηση και τέθηκαν σε εφαρμογή.
Κατά τη δεύτερη φάση αναπτύχθηκε η περιβαλλοντική πολιτική ποιότητας του ξενοδοχείου κατά την οποία η διοίκηση δεσμεύεται να λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στους κοινωνικούς εταίρους της.

Οι κύριοι άξονες της πολιτικής αυτής εστιάζονται στην αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών και λαμπτήρων με αντίστοιχες χαμηλής κατανάλωσης, χρήση συστήματος key card, επεμβάσεις που αφορούν μονώσεις και κουφώματα, χρήση πηγαδιού και συλλογή ομβρίων υδάτων, ανακύκλωση, ενώ σημαντική είναι η δράση που αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού και η ενημέρωση των επισκεπτών για δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον.
H διοίκηση του ξενοδοχείου εμπιστεύτηκε την εταιρεία PADEV M.E.Π.Ε, για την εκπόνηση της ενεργειακής καταγραφής και μελέτης εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και την ανάπτυξη συστήματος ISO 14001:2004

Η εταιρεία ευελπιστεί πως οι εν λόγω δράσεις καθώς και η περιβαλλοντική πιστοποίηση θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία για το CARBONAKI HOTEL.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61325

No comments: