Monday 10 September 2012

Ελλάκτωρ: Φωτοβολταϊκά project αξίας 134 εκατ. ευρώ έχει αναλάβει η θυγατρική Βιοσάρ

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, μέσω της θυγατρικής «Βιοσάρ» και η διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν τους κλάδους στους οποίους έχει αποφασίσει να επεκτείνει τη δραστηριότητά του ο όμιλος Ελλάκτωρ. Η Βιοσάρ, μάλιστα, έχει εξασφαλίσει την ανάθεση κατασκευής φωτοβολταϊκών πρότζεκτ 134 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, στα σχέδια του ομίλου περιλαμβάνεται και το επιχειρηματικό «άνοιγμα» στο εξωτερικό, ενώ διαρκής στόχος παραμένει η μείωση και αναχρηματοδότηση του δανειακού κόστους.
Σε αυτά επικεντρώθηκε η διοίκηση του ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου παρουσιάζοντας της μελλοντικές δραστηριότητες της Ελλάκτωρ σε αναλυτές και επενδυτές, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow εταιρειών του ελληνικού χρηματιστηρίου, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Λονδίνο.

Η διαχείριση απορριμμάτων, τομέας με πολλά υποσχόμενες προοπτικές στην Ελλάδα, και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θα αποτελέσουν την «εμπροσθοφυλακή» της Ελλάκτωρ, όπως υπογράμμισε η διοίκηση της εταιρείας στο Roadshow του Λονδίνου.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2012, τα κέρδη του ομίλου μετά από φόρους ανήλθαν στα 9,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 24,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό, ήδη αντιστοιχεί στο 48% του συνολικού ανεκτέλεστου υπολοίπου έργων, το οποίο φτάνει τα 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, κατά το πρώτο εξαμήνο φέτος, ο όμιλος εξασφάλισε νέες συμβάσεις της τάξεως των 540 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη την ανάληψη της κατασκευής νέου οδικού άξονα στην ΠΓΔΜ, προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ σκέφτεται σοβαρά την αναδιοργάνωση και την πιθανή μεταβίβαση κάποιων θυγατρικών που θεωρούνται ότι δεν άπτονται του κύριου αντικειμένου του ομίλου, όπως π.χ. τη συμμετοχή του στο Καζίνο Πάρνηθας.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61537

No comments: