Monday 3 September 2012

Schneider Electric: Ενεργειακά αποδοτικά συστήματα στο Cisco House

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, παρουσίασε τη χορηγία της στο Cisco House, ένα δυναμικό, διασυνδεδεμένο περιβάλλον που επιδεικνύει το κοινό όραμα των εταιρειών για ευκαιρίες θετικών αλλαγών σε χώρες, πόλεις και οργανισμούς σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Το Cisco House, που είναι ανοιχτό πέντε μήνες τώρα από τον Απρίλιο του 2012, επιβλέπει το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου και έχει ως στόχο την παρουσίαση νέων και καινοτόμων βημάτων ανάπτυξης και μεγαλύτερης αποδοτικότητας.
«Οι πόλεις μας σ’ ολόκληρο τον κόσμο βιώνουν πρωτοφανή ανάπτυξη και είναι σίγουρο ότι ο μόνος πρακτικός και βιώσιμος τρόπος για τη διαχείριση της ανάπτυξής τους είναι μέσω μεγαλύτερης αποδοτικότητας των λειτουργιών τους», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και CEO της Schneider Electric. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Cisco για το Cisco House, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε πώς οι αστικές υποδομές μπορούν να γίνουν σήμερα πιο αποδοτικές μέσω της ενοποίησης των συστημάτων τους που προκύπτει από τη συνεργασία των εταιρειών».

Η Schneider Electric παρουσιάζει, μέσω του Cisco House, πώς τα ενεργειακά κόστη μπορούν να μειωθούν με την υλοποίηση απλών λύσεων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων σε όλο τον ενεργειακό κύκλο ζωής. Τα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου που παρέχει και εγκαθιστά η Schneider Electric, επιτρέπουν στις ομάδες του Cisco House να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις βάση των ενεργειακών καταναλώσεων των υποσυστημάτων για ακόμη πιο βιώσιμες λειτουργίες, προσφέροντας στον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία.
Εκτός από τις λύσεις για το κτίριο και τα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης του Cisco House, η Schneider Electric παρουσίασε επίσης τους βασικούς πυλώνες για τη δημιουργία και λειτουργία μίας έξυπνης πόλης: έξυπνες μετακινήσεις, έξυπνα συστήματα νερού, έξυπνες δημόσιες υπηρεσίες, έξυπνα κτίρια, data centers και σπίτια.
Στο επιχειρηματικό κέντρο παρουσίασης 1.860 τ.μ., Cisco House, οι επισκέπτες μπορούν να φανταστούν το μέλλον αλλάζοντας τις αντιλήψεις τους για τις πόλεις, τις χώρες και την κοινωνία. Μέσω ενός multimedia «επιχειρηματικού ταξιδιού» οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν πώς οι καινοτόμοι οργανισμοί αλλάζουν τον κόσμο σήμερα αλλά και όλες τις αλλαγές που θα πρέπει να αναμένουν στο μέλλον. Η διαδραστική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει και τις καλύτερες πρακτικές που προτείνονται από τη Schneider Electric.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Schneider Electric, όπως και με όλους τους υπόλοιπους στρατηγικούς συνεργάτες της Cisco, σε αυτό το συναρπαστικό και καινοτόμο project», δήλωσε ο Jim ODonnell, Managing Director, Cisco House. «Τα συστήματα της Schneider Electric δεν παρουσιάζουν μόνο στους επισκέπτες τις στρατηγικές ορθής ενεργειακής διαχείρισης, αλλά βοηθούν και εμάς τους ίδιους στη λειτουργία του Cisco House με μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Μέχρι στιγμής μας ειδοποίησαν προληπτικά για πιθανά προβλήματα στα συστήματα HVAC που θα μπορούσαν να προκύψουν λόγω τις ζέστης των καλοκαιρινών αγώνων και μας βοήθησαν στην καλύτερη διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά τη διάρκεια των πιο ήπιων περιόδων λειτουργίας του Cisco House.

Η Schneider Electric σε συνεργασία με τις εταιρείες Citrix, EMC, Intel και SAP προσέφεραν στη Cisco την τεχνολογία και τους πόρους, συμπεριλαμβανομένων virtual desktops, data storage, επεξεργαστικής ισχύος, λογισμικό ανάλυσης και ενεργειακή διαχείριση για το Cisco House. H συμμετοχή εταιρειών από διαφορετικούς τεχνολογικούς τομείς, της ενέργειας και της πληροφορικής, αποδεικνύει τη δυνατότητα δημιουργίας εξειδικευμένων λύσεων που μπορούν να προκύψουν από αυτού του είδους τις συνεργασίες».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε: http://www.ciscolondon2012.co.uk/learn/cisco-house.

http://www.econews.gr/2012/09/03/schneider-electric-cisco-house/

No comments: