Thursday 13 September 2012

Η τουρκική Setgaz δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία

Η Bulgartransgaz, διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος παροχής φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε ότι η τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου σχεδιάζει την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από την Στάρα Ζαγόρα στη νότια κεντρική Βουλγαρία έως τα σύνορα με την Τουρκία, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο στον βουλγαρικό πάροχο αερίου.

Ο αγωγός χωρητικότητας 5-6 δισ. κυβικών μέτρων θα λειτουργήσει από την Bulgartransgaz, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ειδικός φυσικού αερίου Βασίλ Φιλίποφ στη Σόφια και επιβεβαίωσε αργότερα η ίδια η εταιρεία. Σύμφωνα με την βουλγάρικη εταιρεία, το έργο της Setgaz έχει μια διαφορετική έννοια από εκείνη της διασύνδεσης που χτίζεται από τη Bulgartransgaz σε συνεργασία με την τουρκική Botas, και οι διαδρομές των δύο αγωγών είναι διαφορετική. Το έργο της Setgaz δεν θα επηρεάσει την πρόοδο της διασύνδεσης μεταξύ της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, πρόσθεσε.

http://www.greenbusiness.gr/21477/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-setgaz-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF/

No comments: