Friday 7 September 2012

Την ίδρυση της South Stream Slovenia ανακοίνωσε η Gazprom

Την ίδρυση της εταιρείας South Stream Slovenia (Južni tok Slovenija) η οποία θα αναλάβει το τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου που θα «διατρέχει» το σλοβενικό έδαφος, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Gazprom.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εναρκτήρια συνεδρίαση της South Stream Slovenia θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο
Το 50% της εταιρείας ελέγχει η Gazprom και το υπόλοιπο ποσοστό η σλοβενική επιχείρηση Plinovodi.

Σύμφωνα με την Gazprom, ο επικεφαλής του έργου του αγωγού South Stream Λεονίντ Τσουγκούνοφ και ο διευθύνων σύμβουλος της Plinovodi, Μαριάν ΄Εμπερλιντς είχαν συνομιλίες για το έργο και συμφώνησαν πως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το σλοβενικό κομμάτι του αγωγού προχωρούν όπως ακριβώς έχουν προγραμματιστεί.
Η συμφωνία για τη σύσταση της κοινοπραξίας είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2011. Το Φεβρουάριο του 2012, υπήρξε συμφωνία για τις βασικές παραμέτρους του έργου στη σλοβενική επικράτεια, ενώ ένα άλλο συμβόλαιο για τη σύσταση της εταιρείας του έργου υπεγράφη στο τέλος του Μαίου 2012.
Τη διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνουν δύο διευθυντές, που θα διοριστούν από τους δύο μετόχους (ένας από κάθε εταίρο). Η ρωσική εταιρεία Gazprom προμήθευσε με 530 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τη Σλοβενία.

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους, ενώ η αξία του έργου εκτιμάται στα 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μεταφορική ικανότητα του αγωγού θα "αγγίξει" τα 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος.

http://www.energypress.gr/news/Thn-idrysh-ths-South-Stream-Slovenia-anakoinwse-h-Gazprom

No comments: