Tuesday 25 September 2012

Toyota: τα ηλεκτρικά δεν ικανοποιούν την αγορά – Τέλος η μαζική παραγωγή

Τα σχέδιά της για μαζικές πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου ακύρωσε η Toyota, εξηγώντας ότι παρερμήνευσε τις τάσεις της αγοράς και τη δυνατότητα των νέων μπαταριών, που ακόμα εξελίσσονται, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς.
Η Toyota, που μέχρι σήμερα κινείται πολύ πιο συντηρητικά στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με τους βασικούς της αντιπάλους, τη General Motors και τη Nissan, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μόνο 100 ηλεκτρικά iQ EV (εν συντομία eQ), στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, περιορίζοντας σημαντικά την παραγωγή.

Κατά την παρουσίαση του ηλεκτρικού eQ το 2010, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε μαζική παραγωγή για την πώληση αρκετών χιλιάδων αυτοκινήτων κάθε χρόνο.
«Δυο χρόνια μετά υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Takeshi Uchiyamada, αντιπρόεδρος της Toyota.
Εγκαταλείποντας τα σχέδια για δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην παραγωγή της η Toyota γεννά αμφιβολίες για την αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης με εναλλακτικές λύσεις.
«Οι σημερινές δυνατότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν ικανοποιούν τις ανάγκες της αγοράς, είτε ο λόγος είναι η απόσταση που μπορούν να διανύσουν τα αυτοκίνητα αυτά, είτε το κόστος, είτε ο χρόνος που χρειάζονται για να φορτίσουν», επισήμανε ο κ. Uchiyamada, που οραματίστηκε το υβριδικό Prius τη δεκαετία του ‘90.

Σε αυτό το πλαίσιο η Toyota ανακοίνωσε ότι θα δώσει έμφαση στην υβριδική τεχνολογία, στην οποία θεωρείται και πρωτοπόρος. Συγκεκριμένα η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να εντάξει στην παραγωγή της 21 υβριδικά μοντέλα σαν το Prius μέχρι το 2015. Από τα 21 μοντέλα, τα 14 θα είναι ολοκαίνουρια.

http://www.econews.gr/2012/09/25/toyota-ilektriko-eq/

No comments: