Friday 28 September 2012

Υπηρεσία τηλεμέτρησης φωτοβολταϊκών από τη Vodafone

Το καινοτόμο σύστημα Τηλεμέτρησης και Εποπτείας Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων “SmartEcometer PV” εντάσσει στις υπηρεσίες της η Vodafone στα πλαίσια της δυναμικής εισόδου της σε υπηρεσίες machine to machine.
Πρόκειται για ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία, με την οποία ο εγκαταστάτης, αλλά και ο ιδιώτης παραγωγός, μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων του, καθώς και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αυτών, μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Vodafone.

Υπογραμμίζεται ότι ο χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών μπορεί να παρακολουθεί τις ασύρματες συσκευές M2Μ και τις εφαρμογές τηλεματικής που έχει επιλέξει από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Η συγκεκριμένη είναι μία από τις εφαρμογές των συστημάτων M2M που χρησιμοποιούν ειδική πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών την οποία η Vodafone παρέχει μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Zelitron Α.Ε.
Ειδικότερα οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη υπηρεσία Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων ZeliTrack Fleet Management, που δίδεται η δυνατότητα στον επαγγελματία να μειώσει το κόστος διανομής των προϊόντων του, να εξυπηρετεί ταχύτερα τους πελάτες και να αυξήσει τον έλεγχο και την ασφάλεια των οχημάτων και των εμπορευμάτων.
Η διαχείριση του στόλου υλοποιείται μέσω  internet, χωρίς εξοπλισμό IT και γίνεται με μηνιαία συνδρομή για κάθε όχημα.

Τηλεμέτρηση της κατανάλωσης Φυσικού Αερίου

Παράλληλα, η Vodafone και η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. (ΕΠΑ Αττικής) συνεργάζονται και παρέχουν στον καταναλωτή φυσικού αερίου στην Αττική υπηρεσία τηλεμέτρησης Smart Ecometer για την άμεση παρακολούθηση και ενημέρωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία τηλεμέτρησης αποτελεί  ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία που παρέχεται και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται, μέσω του Internet από μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, αλλά και μέσω SMS, για την κατανάλωση Φυσικού Αερίου στην επιχείρηση του είτε στην οικία του.

http://www.energypress.gr/news/Yphresia-thlemetrhshs-fwtoboltaikwn-apo-th-Vodafone

No comments: