Monday 29 October 2012

Lux Research: Η διαφοροποίηση "κλειδί" για την επιβίωση των κατασκευαστών φ/β

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων φ/β προϊόντων και η διαφοροποίηση των προϊόντων που οι εταιρίες θα λανσάρουν μελλοντικά αποτελούν το «κλειδί» για την ανάκαμψη των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Lux Research, αντικείμενο της οποίας είναι η διερεύνηση του κατά πόσο ο κλάδος κατασκευής φ/β μπορεί να ανακάμψει, δεδομένης της κρίσης που διανύει λόγω της υπερπροσφοράς.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, ο εξοπλισμός αποτελεί τη «ραχοκοκκαλιά» της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών. Ωστόσο, οι πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους καταγράφουν σημαντική συρρίκνωση.

Σύμφωνα με το συντάκτη της έκθεσης, Fatima Toor, παρόλο που η ζήτηση παραμένει σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, συγκριτικά με την προσφορά, ο κλάδος παρουσιάζει κάποιες ευκαιρίες ανάπτυξης, οι οποίες εάν αξιοποιηθούν σωστά θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα αρκετών κατασκευαστών.
Όπως τονίζει ο Toor, ιδιαίτερα σημαντικό για τις εταιρίες κατασκευής φ/β εξοπλισμού είναι η διαφοροποίηση των προϊόντων τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάτι το οποίο αφορά τόσο τη μελλοντική παραγωγή όσο και τα υφιστάμενα προϊόντα, στα οποία θα μπορούσε να γίνει αναβάθμιση.

«Οι αναβαθμίσεις θα επιτρέψουν την μακροπρόθεσμη επιβίωση των βασικών κατασκευαστών φωτοβολταϊκών, δεδομένου ότι θα μπορέσουν να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους από τις συνήθεις προσφορές», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όσες εταιρίες παραμείνουν αδρανείς, είναι οι ίδιες οι οποίες «σφραγίζουν τη μοίρα τους».

http://www.energypress.gr/news/Lux-Research:-H-diaforopoihsh-kleidi-gia-thn-epibiwsh-twn-ka tas keyastwn-f-b

No comments: