Tuesday 20 November 2012

Προς ανακύκλωση 140 φωτοβολταϊκά πάνελ από το Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκε η συλλογή και μεταφορά 140 φωτοβολταϊκών πάνελ από το Ρέθυμνο της Κρήτης στην Αθήνα με σκοπό την τελική επεξεργασία και ανακύκλωσή τους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του agronews.gr.
Δεδομένου όμως ότι η Ελλάδα ,παρά την έντονη δραστηριότητα  που σημειώνει ο κλάδος φωτοβολταϊκών, δεν διαθέτει κάποια μονάδα ανακύκλωσης φωτοβολταϊκών, επόμενος σταθμός  για τα φωτοβολταϊκά θα είναι το Βέλγιο, όπου και θα ανακυκλωθούν.

Βέβαια τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν την υποχρέωση να ενσωματώσουν στην εθνική τους νομοθεσία την ευρωπαϊκή οδηγία για τα Απόβλητα των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών (WEEE- Waste Electronic and Electric Equipment Directive) έως το 2014. Σύμφωνα με την τελευταία μάλιστα, η συλλογή και ανακύκλωση των φωτοβολταϊκών  δεσμεύει τους ίδιους τους παραγωγούς.
Τη συλλογή και μεταφορά των φωτοβολταϊκών ανέλαβε η Βιοανακύκλωση , η οποία είναι εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού φορέα PV Cycle. Η PV Cycle είναι ο Ευρωπαϊκός Φορέας Ανάκτησης και Διαχείρισης Φωτοβολταϊκών που αποσύρονται είτε για τεχνικούς λόγους (λ.χ. ελαττωματικά), είτε γιατί παρήλθε η διάρκεια ζωής τους.

http://www.energypress.gr/news/Pros-anakyklwsh-140-fwtoboltaika-panel-apo-to-Rethymno

No comments: