Wednesday 28 November 2012

ΔΕΗΑΝ: Με 1,511 εκατ. στην ΕΝΕΤ τα φωτοβολταϊκά της Ιαπετος

Έναντι τιμήματος 1,511 εκατ ευρώ πούλησε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες το χαρτοφυλάκιο αδειοδοτήσεων ισχύος 8,15 MWp της εταιρείας Ιαπετός, στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΝΕΤ.
Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε χθες και από τον επικεφαλής της μητρικής Α. Ζερβό. Θυμίζουμε ότι ο σχετικός διαγωνισμός βγήκε στον αέρα στα τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Στόχος της ΔΕΗΑΝ ήταν μέσω της πώλησης των αδειών να εξασφαλίσει κεφαλαια για την υλοποιηση  άλλων εργων που εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας αδυνατούσε να προχωρήσει.
Πάντως, η θυγατρική της ΔΕΗ είχε βγάλει προς πώληση και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Φοίβη Ενεργειακή για το οποίο ωστόσο οι προσφορές που υποβλήθηκαν δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.
Ως προς το χαρτοφυλάκιο των έργων της Ιαπετός που πουλήθηκε έναντι 1,511 εκατ. ευρω αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα :

·         Φ/Β Σταθμός ΒΙ.ΠΕ. Έδεσσας
Φ/Β Σταθμός ονομαστικής ισχύος 1,99 MWp, ο οποίος θα κατασκευασθεί σε έκταση εντός της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Έδεσσας, στο Δήμο Βεγορίτιδας του Νομού Πέλλης, εμβαδού 50.069 τ.μ.
·         Φ/Β Σταθμός ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
Φ/Β Σταθμός ονομαστικής ισχύος 1,68 MWp, ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Φλώρινας σε έκταση εμβαδού 38.542 τ.μ.
·         Φ/Β Σταθμός ΒΙ.ΠΕ. Πετραίας
Φ/Β Σταθμός ονομαστικής ισχύος 4,48 MWp, ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Πετραίας σε έκταση εμβαδού 100.000 τ.μ.

http://www.energypress.gr/news/DEHAN:-Me-1-511-ekat.-sthn-ENET-ta-fwtoboltaika-ths-Iapetos

No comments: