Thursday 15 November 2012

Συμφωνία 2,6 δισ. δολαρίων για τη Μicrocrid Solar

Η Μicrocrid Solar, μια ηλιακή εγκατάσταση που εδρεύει στο St. Louis, στο Missouri στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει ήδη τις εργασίες της για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα ηλιακά και αιολικά έργα.
Η σύμβαση των 2,6 δισ. δολαρίων αφορά τα ηλιακά υπόστεγα και τις ηλιακές στέγες καθώς και τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στο  Fort Riley στο Κάνσας. Η US Army Corps of Engineers επέλεξε τη Μicrocrid Solar ως συνέταιρο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δηλαδή σε ένα έργο που αποκαλούν “καθαρή μηδενική ενέργεια”.
Η εταιρεία, θα εγκαταστήσει 510 ΚW ηλιακών πάνελ που θα καλύπτουν την οροφή και τις δομές του παρκινγκ καθώς και τις  5 ανεμογεννήτριες με κάθετο άξονα γύρω από την περίμετρο του κτιρίου.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η συνολική ισχύς του έργου είναι ισοδύναμη με τη δύναμη που καταναλώνεται από 100 σπίτια.

Τέλος, το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2013 καθώς θα έχει την πιστοποίηση LEED. Επιπλέον θα παρέχει ένα συγκεκριμένο τομέα για τις ανάγκες της θέρμανσης και της ψύξης του κτιρίου αλλά και θα προσφέρει και ένα ηλιακό θερμικό σύστημα νερού.

http://www.greenbusiness.gr/22644/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD% CE%AF%CE%B1-26-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%B1%C F%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B Cicrocrid-solar/

No comments: