Thursday 22 November 2012

Φωτοβολταϊκά: Η αξιοποίηση του εθνικού μας καυσίμου "ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ"

Ξεκίνησε πρόσφατα η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  «ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ» που στόχο έχει να αναδείξει τα ευρύτατα οφέλη που χάνονται από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην αγορά των φωτοβολταϊκών , και τα οποία αναμφίβολα επηρεάζουν την ευρύτερη κοινωνία, το περιβάλλον, αλλά και τα δημόσια έσοδα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε και όχι μόνο τους χιλιάδες εργαζομένους στο κλάδο των φωτοβολταϊκών.
Από τον περασμένο Αύγουστο αντίθετα σε επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και σε κάθε έννοια λογικής, με την απόφαση για την αναστολή της αδειοδότησης, σταματάει  η αναπτυξιακή πορεία της αγοράς των φωτοβολταϊκών. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κατακτήσει την 6η θέση στην Ευρώπη και την 10η παγκοσμίως μεταξύ παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.
Το «ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ» αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών και δεν έχει στόχο να αποδώσει ευθύνες ή να καταγγείλει πρακτικές αλλά αντίθετα, να θυμίσει σε όλους μας και πρωτίστως στον κύριο Πρωθυπουργό, όλα αυτά που δεν έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάσουμε στο βωμό πολιτικών αστοχιών και περιοριστικών αγκυλώσεων, ώστε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις προοπτικές που μας προσφέρει το εθνικό καύσιμο της χώρας μας, ο ήλιος, σε προσωπικό, τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Μέσα από το  www.mas-afora.gr , το www.facebook.com/masafora και τα βίντεο - http://youtu.be/UDu_m5Djt3I  της εκστρατείας η καινοτόμος εκστρατεία καλεί το κοινό να στείλει μία ηλεκτρονική επιστολή στον κύριο Πρωθυπουργό  ζητώντας την άρση των εμποδίων και περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις προοπτικές που μας προσφέρει ο ήλιος.

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaika:-H-axiopoihsh-toy-ethnikoy-mas-kaysimoy-MAS-AFORA

No comments: