Monday 19 November 2012

Συνεχίζονται στην Ιορδανία οι διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων

Συνεχίζονται για έκτη συνεχή ημέρα οι διαδηλώσεις στην Ιορδανία κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων.
Σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Αμάν, περίπου 300 μέλη επαγγελματικών συνδικάτων ζήτησαν «αλλαγή καθεστώτος» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τις επιδοτήσεις καυσίμων, γεγονός που προκάλεσε ραγδαία αύξηση στις τιμές τους.
Στο μεταξύ, περισσότερα από τα μισά σχολεία της χώρας παρέμειναν σήμερα κλειστά, καθώς το συνδικάτο των δασκάλων συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την απεργία κατά των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.
Σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ιορδανίας, περίπου το 65% των εκπαιδευτικών συνεχίζουν την απεργία, η οποία έχει στόχο να πιέσει την κυβέρνηση της χώρας να ανακαλέσει την απόφασή της.

Εξάλλου η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το μεγαλύτερο πολιτικό κίνημα της Ιορδανίας, ζήτησε να σχηματιστεί μια «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Σε συνέντευξη Τύπου από το Αμάν η οργάνωση ζήτησε από τον βασιλιά να αναστείλει την αύξηση των τιμών και να σχηματίσει μια κυβέρνηση στην οποία θα εκπροσωπούνται οι διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, ώστε να ξεπεραστεί μια «από τις πιο δύσκολες περιόδους» στην ιστορία της Ιορδανίας.

http://www.energypress.gr/news/Synehizontai-sthn-Iordania-oi-diadhlwseis-gia-tis-times-twn-kaysimwn

No comments: