Monday 26 November 2012

Αλτμάιερ: “Ο ήλιος και ο αέρας θα κάνει ανταγωνιστική την Ελλάδα”

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα κάνουν τις χώρες πιο ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο, για αυτό η δημιουργία των προϋποθέσεων είναι επιτακτική, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, η οποία αρχίζει αύριο, Κυριακή, στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε πως χώρες με ηλιοφάνεια και αέρα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά “ακόμη και χωρίς επιδοτήσεις και υψηλές τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας”.

“Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επίσης τεράστιες εξαγωγικές ευκαιρίες για τον γερμανικό κλάδο ηλιακής και αιολικής ενέργειας”, προσθέτει και επισημαίνει ότι “η Γερμανία ενδιαφέρεται για την αντικατάσταση των παλιών γεννητριών που λειτουργούν με άνθρακα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την αξιοποίηση αναξιοποίητων κονδυλίων”.
“Η ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ισπανία ή στην Κύπρο θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να είναι κερδοφόρα και χωρίς επιδοτήσεις (feed-in tarrifs)”, τόνισε τέλος ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

http://www.greenbusiness.gr/22796/%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%BC%CE%AC%CE%B9% CE%B5%CF%81-%CE%BF-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE% B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B1-% %BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1/

No comments: