Thursday 8 November 2012

Έκαναν τους “κινέζους” και πωλούσαν κάτω του κόστους στις ΗΠΑ

Τους “κινέζους” έκαναν Κινέζοι παραγωγοί εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας και “έσπρωχναν” στην αγορά των ΗΠΑ προϊόντα κάτω του κόστους αφού καρπώνονταν τα οφέλη των κρατικών επιδοτήσεων των ΗΠΑ. Επειδή όμως και τα “αμερικανάκια” τα “έχουν τετρακόσια” με το που το αντιλήφθηκαν τους έστειλαν αδιάβαστους με ποινές anti-dumping.
Το υπουργικό συμβούλιο των ΗΠΑ αναθεώρησε τις κυρώσεις που θα επιβάλλει σε κινεζικές εταιρείες  εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας. Στην απόφαση του επέβαλλε ποινές στα τιμολόγια Κινέζων κατασκευαστών συμπεριλαμβανομένου των Suntech Power Holdings Co. και  Trina Solar Ltd. Πρωτίστως, αφού διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες επωφελήθηκαν από κρατικές επιδοτήσεις  ενώ, είχαν ρίξει τα προϊόντα τους στην αγορά των ΗΠΑ κάτω του κόστους  παραγωγής.

Το υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ εξήγγειλε ότι εισαγωγές κρυσταλλικού πυριτίου της Trina Solar  θα υπόκεινται σε αυξημένους  δασμούς κατά  15,97% από 4,73% που είχε επιβληθεί αρχικά το Μάρτιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κινεζικές κρατικές επιδοτήσεις.
Παρόμοιες δεσμεύσεις επιβλήθηκαν και στην Suntech την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού για την ηλιακή ενέργεια στο κόσμο. Οι εισαγωγές της πλέον θα υπόκεινται σε δασμούς αυξημένους κατά  14,78% έναντι 2,9% το περασμένο Μάρτιο.
Τέλος, 59 ακόμα κινεζικές εταιρείες θα υπόκεινται σε αντιντάμπινγκ δασμούς της τάξης του 25,96% σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εμπορίου.

http://www.greenbusiness.gr/22515/%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%E2%80%9C%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AD % CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%82%E2%80%9D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF %89%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD/

No comments: