Monday 5 November 2012

Νέο φωτοβολταϊκό σε δημοτικό σχολείο των Αγ. Αναργύρων

Από τον Νοέμβριο του 2011 ο Σύλλογος Γονέων του 4ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Αγ. Αναργύρων ξεκίνησε τις προσπάθειες για την εγκατάσταση ενός διασυνδεδεμένου φ/β συστήματος στη ταράτσα του σχολείου, στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος: «Φωτοβολταϊκά στη στέγη». Το συνολικό κόστος της επένδυσης όταν ξεκίνησε η προσπάθεια, εκτιμήθηκε σε 35.000 – 40.000€ .
Το έργο αυτό έγινε πραγματικότητα σήμερα, μετά από πολύμηνες, εντατικές και κοπιώδεις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου και υλοποιήθηκε με χορηγίες εταιριών του χώρου των φ/β.
Ενδεικτικά οφέλη που θα προκύψουν από τη φ/β εγκατάσταση του Σχολείου:
-Αποφυγή έκλυσης ~10.300 Kg CO2 ετησίως, από την ισοδύναμη ενέργεια που θα παράγουν τα φ/β.
-Κέρδος στο ισοδύναμο του CO2 που αντιστοιχεί με ένα δάσος έκτασης ~ 200.000 τμ. (ή ~ 2.000 δένδρα). 

-Η ενέργεια που παράγεται θα είναι περισσότερη από αυτή που θα καταναλώνει το Σχολείο.
-Η παραγόμενη ενέργεια εκτιμάται στις ~14.000 kWh ετησίως
-Πρώτης τάξεως μοναδική ευκαιρία, για την οικολογική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών, (όχι μόνο του Σχολείου, αλλά και ευρύτερα), μέσα από σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις Μαθητών – Εκπαιδευτικών – Γονέων.
-Τέλος, το οικονομικό όφελος, το οποίο προκύπτει από τη διασύνδεση και πώληση του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», με εγγυημένες αποδόσεις σε βάθος 25ετίας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Σχολείου.

Το φ/β σύστημα πρόκειται να παραδοθεί, από το Σύλλογο στο σχολείο, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 11:30πμ.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=63408

No comments: