Monday 12 November 2012

Ενεργοποιείται το σύστημα για την επιστροφή φόρου πετρελαίου

Από σήμερα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή φόρου σε όσους αγοράσουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης, παρά το άλμα της τιμής στο 1,35 ευρώ ανά λίτρο.
Η αναμενόμενη ενεργοποίηση της ειδικής εφαρμογής έρχεται με ένα μήνα καθυστέρηση -ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός- καθώς η ΓΓΠΣ είχε να διαχειριστεί πλήθος προβλημάτων, το μεγαλύτερο από τα οποία αφορούσε τη μεταχείριση όσων διαμένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση.
Η εφαρμογή υποστηρίζει την επιστροφή φόρου ανάλογα με τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων ανά διαμέρισμα πολυκατοικίας, χωρίς να μπορεί να εξαιρέσει όσους αποφασίσουν ότι θα κλείσουν το σύστημα αυτόνομης θέρμανσης. Η λύση που δόθηκε τελικά τους ευνοεί.

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στο Mega, ο γενικός γραμματέας πληροφορικών συστημάτων Χ. Θεοχάρης, δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι και όσοι διαμένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση και δεν ανάψουν καθόλου τα καλοριφέρ τους. «Απλά η επιστροφή φόρου θα μετατρέπεται σε επίδομα θέρμανσης. Κάπως θα ζεσταθούν και αυτοί», σημείωσε.
Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι και αυτοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ποσό της επιδότησης που δικαιούνται, δηλώνοντας υπεύθυνα πάνω στο έγγραφο της αίτησης ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, χωρίς να συμπληρώσουν ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, συνολικά η πολυκατοικία να έχει προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.

(euro2day.gr)

http://www.energypress.gr/news/Energopoieitai-to-systhma-gia-thn-epistrofh-foroy-petrelaioy

No comments: