Thursday 1 November 2012

Διαφωνία υπουργών για τα αιολικά στη Βρετανία

Για σύγκρουση μεταξύ δύο υπουργών της Βρετανίας αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στην αιολική ενέργεια κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας The Daily Mail.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υφυπουργός ενέργειας John Hayes φέρεται να δηλώνει ότι έχει ήδη υπάρξει αρκετή ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρας, με ανεμογεννήτριες να έχουν διασκορπιστεί σε όλη τη Βρετανία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα. Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει τον υφυπουργό ιδιαίτερα αρνητικό όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη των αιολικών, αποδίδοντάς του την έκφραση «φτάνει πια»
Πλήρως αντίθετη άποψη φαίνεται να έχει ο επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας, Ed Davey, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει την οποιαδήποτε πρόθεση να περιορίσει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας.

«Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», σημείωσε ο Davey, προσθέτοντας ότι ειδικά τα χερσαία αιολικά αποτελούν μία από τις φθηνότερες ΑΠΕ, και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

http://www.energypress.gr/news/Diafwnia-ypoyrgwn-gia-ta-aiolika-sth-Bretania

No comments: